14 mars 2013

London calling

Kära medmänniskor. Jag sitter på hotellrummet ett par kilometer från Oxford street och pustar ut efter dagens eskapader.
Resan har gått smidigt om än jag blev lite stelbent sista timman i flyget.
Från flygplatsen tog vi Heathrow express till Paddington och sen åkte vi med en taxi en lång bit till hotellet som vi trodde var nära men det var det inte.
När vi kom till hotellet var det strul med betalningen, det var även väntat men nu är det fixat.
Jag var snabb att fråga efter närmaste vägen till oxford street för det sög som fan i shoppingtarmen.

Direkt efter att jag dumpat väskan på rummet så stegade jag iväg med riktning mot den stora shoppinggatan. Det skulle enligt google ta 39 minuter att promenera dit men när shopping står på agendan så ska ni veta att det går betydligt snabbare än så - trots mina korta ben tog det maximalt 20 minuter innan jag entrade det omtalde Primark.
Lågpriskedja i 4 plan. Jomen. Vilka priser! Vilket utbud!
Men vad händer då?

Jag blir snål. Så seriöst konstigt att jag svimmar.
Där stod jag och pratade för mig själv och ba´"åh vad billigt" "jamen vaddå billigt, den är ju ful" "ja, just det, jag tar inte den" "men åh,vad snygg!" "men alltså,kommer jag ens använda den?" "nej" "oh, en sån här kanske?" "äh, det kan jag köpa hemma". Och sådär höll jag på.
Det enda jag verkligen shoppade loss på där inne på Primark var trosor. Nu kan jag slänga ut alla som en gång varit vita men som antagit en brunbeige nyans och alla svarta som av någon underlig anledning fått någon slags rödrostig färg mellan bena.

Sen gick jag mot nästa mål som var "Sports Direct". Helvete, vänta lite, det är jävulskt varmt på rummet, måste kolla om det går att skruva ned.
Nu.
I alla fall, igår kväll låg jag och kollade in allt snyggt som jag skulle handla på sports direct och jag hade nog en plan på att ruinera mig själv där inne. Men nej, jag var så trött efter primark att jag orkade inte dra en vända till bland 1000-tals lågpriskläder.

Sen fick jag reda på att dottern min där hemma är alldeles prickig i ansiktet. Är det inte typsikt att det blir något då jag är megalångt borta? Sådär att jag får känna mig dålig och att jag borde vara hemma och ta hand om familjen.

Jag gick in på HM. Vände lika snabbt.
In på något ställe jag inte minns vad det hette, vände lika snabbt.
Försökte lokalisera Victorias secret, spanade på folks kassar men fick inga ledtrådar.
Gick in på en butik, köpte en nalle åt Nellie, frågade efter Victorias secret men hon visste inte vart det var och jag ba´"meeeeh, how can you not know that, ditt avskum!"
Så gick jag.
Tänkte haffa en taxi men ingen såg mig, buhubuhu.
Så tog jag mina vid det här laget trasiga fötter och började traska tillbaka mot hotellet.
Stannade vid en kiorra och köpte förfriskning i form av majs och sprit.
Och nu sitter jag här på rummet.
Har skypat med det lilla barnet, fast min dator har inget ljud. Så har jag ätit upp påsen med rostad majs och den där spriten som var en sån där jätteliten smirnoffdrink den har jag druckit halva av.
Snart ska jag gå ner till närmsta restaurang och få mig lite fisk och chips för det vore en skam att inte testa det.

Lika skamligt som min urdåliga shopping idag.
Men jag fick i alla fall en bild på den där stora klockan ni vet.

Jaja, det var inte Big Ben.Men det är ju en stor klocka i alla fall.

12 kommentarer:

Agneta sa...

Hahahaha! Du är rolig du! :D

BP sa...

Asgarvade när jag läste inlägget! Du ÄR härlig!
Hoppas iaf att Fish 'n Chips smakar gott, vilket dom borde göra, bara dom är packade i tidningspapper, som tar hand om flottet från chipsen.
Försök med Selfridges på Oxford Street, där hittar du garanterat nå't!
Hoppas att Nellie repar sig, men hon är ju i trygga händer hos Leon!

Ann-Sofie sa...

Jag gick in och vände på HM i London också :). Om du gillar ärtor så pröva mushy peas till din fisk. Plus att det är alltid lite speciellt om du får den i tidningspapper.

Victoria sa...

Så vitt jag vet finns det bara två Victorias secret i hela London. The flagship store ligger på New Bond Street (en gata som går ner från Oxford St, söderut mitt emellan Bond St och Oxford Circus tube) om du har fler shoppingdagar.
Om du ska shoppa mer googla efter närmsta Sweaty Betty för sportkläder. Det är ingen lågpriskedja, men kläderna håller betydligt längre än billigare alternativ och är snyggare.

Anonym sa...

Köp 2 st Kinky knickers åt mig! Har sett såna på TV (helt i engelsk spets och roliga färger) och jag vill också ha min rumpa lindad i tvkändis :D

//Susanne

Mina dagar sa...

Ha ha ha ha....du e inte klok;-)

Men jag är övertygad om att jag skulle bete mig precis så där också, med att bli lite snål.

Reser du ensam?

Ha en kanonbra dag Malla!!

Kraaaam

Liw sa...

Ha det bäst! London är underbart, glöm inte det :-)

esterii sa...

London , vad är bäst där?

Susanne sa...

Kikar in och önskar dig en fantastisk fredag.
Kramar

Eddie och barnen på Bristol Academy sa...

Hahha :) Hoppas du har det så himlans bra! Anna

Anne med e sa...

Jag handlade på hm i London. Kan va för att det var enklare än att åka 7 mil hemifrån till närmsta hm :)

Anonym sa...

Ha ha ha Malla!!