7 feb. 2013

Minecrafttårta - how to

Nu tog jag ju inte bilder för att dokumentera tårttillverkningen men jag kan ju alltid rita det åt er! Jag är nämligen väldigt bra på att göra skisser.
1. Baka 2 stycken fullstora bottnar av en sort som du tror blir bra. Jag valde såna som skulle gräddas i 15 minuter så att jag hade en rimlig chans att bli klar innan midnatt.
2. Skär till kanterna så att dom blir raka. Sätt en fullstor botten på en bricka som passar bra. Skär sedan den andra botten enligt bild ovan så att ungefär halva täcker ena delen av bottenskicktet, och 2 fjärdedelssnuttar placerade på halvan samt 2 4-kantiga bitar fram mot halvkanten (jag fattar om ni inte fattar).
3. Vispa 5 dl grädde och blanda sedan med några slevar masch-mars-marsch?mallowfluff för det klistrar ihop bra. Smeta ut detta mellan varje del så att dom sitter bra fast i varandra. Smeta även ut på alla kanter samt på toppen.

4. Ta 2 paket OREO...
5. ...och krossa dessa våldsamt med en köttyxa. Smula sedan smulorna över hela tårtan förutom på toppen där gräset, eller marsipanen, ska vara.
6. Kavla ut grön marsipan, det är inte så noga hur det blir, fula kanter kan man kasta lite kaksmulor över.Gubbarna gör du med olika färger av marsipan. Lätt som en plätta. Godhetsfaktor? 2 av 5. Men tårta är ju överhuvudtaget rätt jävla överskattat. Och det är väl sedan länge känt att det är utsidan som räknas.

5 kommentarer:

thinkMicke sa...

Älskar marknadsföringen på FB "Jag är nämligen väldigt bra på att göra skisser."

:)

Cecilia Harald sa...

Ääälskar dina skisser! Förstår precis hur du menar! ;-)

Kram

Anonym sa...

Tur att du fattar att vi inte fattar. Jag ska baka tårta till helgen, men det får nog bli något mindre avancerat. Fast gott ser det ut. :)

BP sa...

Du kunde ha blivit byggnadsingenjör eller ingått i Minecrafts utvecklarteam;-)

Knasterfaster sa...

Nehej du, du kommer aldrig att bli en äkta blondin.