Till helgen får vi besök av några, vi kan kalla dom lchfmänniskorna.
Jag tycker om att bjuda på något och googlade omkring igår för att se om det fanns något smarrigt att bjuda en LCHF:are på, förutom klassiska grädde och bär eller chokladmousse.
Det finns massor, det ser jag, men jag vägrar använda stevia och andra sötningsmedel (det får vara hur naturligt det vill) och inte heller tänker jag ruinera mig genom att inhanda pofiber, fiberhusk och andra kolhydratfattiga saker.
Men jag hittade i alla fall en massa olika recept på LCHF-snickers och gjorde därför en egen variant av dessa (egen variant i och med att jag inte ids kolla mängden av de olika ingredienserna, istället tar jag så mycket så att det ser fint ut)
Ingredienslista: mörk choklad 1000% cacao, nötter, jordnötssmör
Ta fram en form (bestäm själv hur stor, beroende på hur tjock snickers du vill ha), klä med bakplåtspapper
Smält 200 gram jävligt mörk choklad, bred ut detta på bakplåtspappret - sätt in i frysen.
Hacka 2 stora nävar med valfria salta eller naturella nötter (jag tog lika stor del salta jordnötter som salta cachew).
Ta fram den stelnade chokladen
Bred över nästan hela burken med jordnötssmör (osötad, ekologiskt)
Strö över de hackade nötterna
Ställ kallt
Smält 200 gram jävligt mörk choklad igen
Häll/bred detta över resten - ställ in i kylen
Sen tar det bara kanske 1 timma eller så, tills du kan ta ut kakan, skära dig en bit, vara lite rädd för det där jordnötssmöret som ser rätt äckligt ut och sen njuta över hur något så enkelt, kan vara så gott!
Om jag inte hade svävat ut i den här beskrivningen så fasligt så kanske någon hade orkat läsa den. Förlåt. Det var iaf svinenkelt och helt klart värt besväret.
20 kommentarer:
Åh så gott!! Det där ska jag som är en sådär lchfmänniska testa!
De såg ju smarriga ut du :-)
Det lät ju faktiskt ganska gott...
Mums!
Håhåhå vad välkommen jag känner migXD
Låter busenkelt, ska testa det :-)
Najs, tack! :-) Går säkert lika bra med osaltade nötter, eller hur?
Låter ju supersmarrigt. Bortsett från att jag är oerhört skeptisk till jordnötssmör.
1000% cacao låter extra gott ☺!
Är det du som har startat debatten och cyklar och övergångställen som pågår i PT?!
sv: Det är på insändarsidan, det var en insändare idag och minst en förra veckan, så jag tror inte att det finns på webben. Dina skisser har inte dykt upp än. Du kan väl tipsa dem, för att hjälpa till i debatten.
Jammmiii!!
Gått och glott långt efter jordnötssmöret i affären ett tag... Kanske dags att slå till..?
Jag älskar jordnötssmör nu för tiden :D
Åh så gott det låter. Det var ju din beskrivnig som gjorde att jag orkade läsa:)
Åh va gött! Borde jag prova till helgen! Ha ha o jag äncäbser mej bara av typ stevia och sånt dör annat som du beskriver...;) ja ja tur att vi är olika!;)
Du är grym!
Kram på dej!!!
Jag förstår inte hur ni hinner med allt., men ni verkar göra det.. en börjar nog bli gammal..
Oj! Gott! Och jag har allt hemma!! :-)
Jag blir då och då drabbad av chefens LCHF-infall, fy fan!
/Anders på förvaltningsavdelningen
Eftersom jag gått och blivit en sån där lchf:are drabbades jag just av en enorm kärlek till dig som rotat fram ett recept jag måste testa omedelbums! Tack!
Oh, måste testas!!
Men mumsigt!
Skicka en kommentar