20 aug. 2012

Baconlindade köttfärsspett

Egentligen skulle jag kalla dagens middagsmat för enkel. Men när jag stod där med händerna fulla av köttfärssörja och Nellie ville måla med vattenfärger, då kändes det allt annat än smidigt.
Hur som helst.
Det här var så himla gott och enkelt att ni bara måste göra det.

1 ägg
500 g köttfärs (det var nog 600-700g då jag tänker efter)
salt
peppar
bacon

Knäck ägget i en skål, blanda i salt och peppar efter smak. Mosa in detta i köttfären och forma sedan små spett, blir kanske 13 st om du gör samma storlek som mig.
Skär baconet på mitten. Linda en bit runt varje spett. Då blir det över några bitar, dessa kan du linda runt de spett som kanske råkade bli lite större och som ser ut att behöva mer bacon.
Bryn nu spetten i lite fett (frivilligt) tills baconet fått rätt fin färg.
Sätt över spetten i en ugnsform och låt dem stekas klart i ugn (jag hade på varmluft, 200g i ca 10 min).

Så. Jävla. Goda.
Ungarna åt med pasta. Jag åt med sallad.

5 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Åhhh mumsigt och enkelt.
(jag har ju inga småbarn som vill måla ;) )

äppelblomman sa...

Åhhh va mumsigt de ser ut! Måste provas!
Kram K

Mallan sa...

Gottigott :-)

Fru H sa...

Det lät ju enkelt och väldigt gott!

UlleBulle sa...

Smarr!