17 nov. 2011

Pepparkakscheesecake - recept


15 pepparkakor
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 ask philadelphia (naturell)

Separera äggen genom att knäcka i äggskalet ganska hårt så det spricker och häll sedan vitorna i en skål och gulorna i en annan skål.
Vispa vitorna till ett alldeles hårt skum.
Vispa gulorna tillsammans med socker och vaniljsocker till det blir så snyggt och blanda sedan ner philadelphian och rör om ordentligt.
Vispa grädden i bunke nummer 3 (herregud gör inte det här om du inte har diskmaskin!!)
Blanda ihop grädden med äggulegrejset och rör sedan ned äggvitevispet.

Krossa 8 av dina pepparkakor,eller fler om du vill. Strö i botten på en springform. Häll över cheeseblandningen. Krossa resten av peppisarna och stö över. 
Ställ in i frysen och låt den vara där i typ 4 timmar eller lite längre.

Mums!

5 kommentarer:

EvilElin sa...

Tack! Jo jag mår bra nu, har dock mått dåligt i flera veckor tills förra veckan. Och Nova är såklart överlycklig hon har redan skvallrat till så många så känns inte längre som någon idé att hålla det hemligt :)

Singelmamman sa...

Mäh! Det är ju exakt samma som jag brukar göra. Den är så god att jag knappt vågar göra den. Jag och tonåringarna slåss om att äta upp. Men jag brukar skippa vaniljsocker. Mest för att jag inte har någon hemma, är inte så förtjust i det. Så min blir kanske en aning, bara lite, syrligare. Nu tror jag att jag ska göra den i helgen banne mig!

Petra sa...

Men guuuud! Nu kommer du ju med ett råa ägg-recept IGEN! ;-D Jag VÄGRAR! :-)

Petra sa...

*s* Sån där hemlagad "fin" glass menar du? Äter jag inte om jag kan slippa, nej. Men det finns ju äggfri glass också. DET äter jag! *älska Piggelin* ;-)

Shamrock sa...

Låter som mitt recept - fast jag kör en åretruntvariant med digestivekex istället för pepparkakor