23 nov. 2011

Fakta om Ann Onym

Brukar ni också drabbas av spydiga, elaka eller bittra kommentarer från Ann Onym? Här kommer lite info. If needed.

Ann Onym
Ann Onym, anti onymus, är ofta av mänsklig art och rör sig bland bloggare världen över. Ann Onym lämnar ingen egen bloggadress och undertecknar inte heller sina kommentarer hos andra. Kommentarerna kan ibland vara av spydig karaktär och uppfattas som kränkande eller förolämpande. Ann Onym ses i dessa fall som pesten av bloggägarna.

Olika arter samt deras kännetecken, Ann Onym:
1. Vänlig Ann Onym - en person som inte själv har en blogg men som lämnar hälsning, kan även vara en som har blogg men som inte vill lämna sin blogglänk på din blogg eftersom personen inte vill ha besök av dig eller dina besökare. Vänlig anonym kan även vara en oanonym som glömt logga in.
2. Ovänlig Ann Onym, den vanligaste arten med kännetecken som:
Feghet
Konflikträdsla
Avundsjuka
Ann Onym av otrevlig art har ingen egen blogg att skriva av sig på vilket gör att vi snabbt kan räkna ut att personen inte är tekniskt lagd alternativt att personen i fråga har svårt att uttrycka sig.
Med 85% säkerhet en kvinna.
Ann Onym har ofta ett icke-tillfredsställande liv
I vissa fall har det framkommit att personen är en bekant, som vill vara mer än bekant men som inte lyckas och då blir personen bitter och vräker ur sig elaka saker.
Elakt lagd, överlag


FAQ, how to handle Ann Onym;
1. Ignorera. Även om det skjuter som en pil genom hjärtat det kommentaren säger - ignorera och FOKUSERA på alla fina, roliga och trevliga kommentarer du får.
2. Skaffa en statistikmätare som även kan se IP-nummer, ibland får man fram mycket info därigenom.
3. Spärra bloggen för anonyma kommtarer (personen måste logga in för att skriva)

20 kommentarer:

Karro sa...

Åh ha den där Ann anonym brukar oxå vara inne hos mej. Oftast en bitter fitta är hon... Tror inte alls att hon har något liv själv:( skittrist att vissa människor måste vara såna:(
Kram K

Gafflan sa...

Bra fakta Malla! Håller med till 100%. Ann Onym kan ta sig i brasan och skaffa sig ett liv eller varför inte en blogg och skriva ner allt som stör henne.

Nina sa...

WORD! eller typ, ja... vet inte varför jag skrev så, men det kändes rätt... nu känner jag mig lite dum, sådär som man gör när man trodde man var coolare än man i själva verkat var! =) Men helt rätt!!! Bitterfittor bör hållas kort och ignorera är helt klart bäst... fastän det känns som jag föreställer mig att det känns att svälja kaustiksoda... vilken statistikräknare använder du? tack för alla tips! kram

Madlar sa...

Men visst är det ett skumt fenomen? Vad får personen för slags kick av att bete sig omoget, retarderat o osocialt? Den typen av inlägg blir ju ändå alltid bortplockade så fort som den uppmärksammas av bloggaren.

Fru Venus sa...

JAG.ÄLSKAR.DIG!

Helena m. 4 sa...

Alltså - jag tror jag totalt har fått en bitter kommentar
(där jag valde att gå i svar istället för att ignorera)
Visserligen har jag inte så många gäster varje dag, men jag är så glad över mina 40-50 trevliga besökare (även om långt från alla lämnar kommentarer) och jag har det hellre så än 100-200 där det gömmer sig några surisar.

Ann-Sofie sa...

Oh såå bra!
O du har rätt i how to handle :)

I mitt fall så vet jag vem/vilka det är och det är endast genom min blogg dom kan "komma åt" mig, har statistikmätare och har på det sättet faktiskt spärrat deras IP-nr, om det funkar vet jag inte men jag har inte hört från dem på ett tag.
Ha en bra dag!

Fru Gårman sa...

Ibland har dom där också egen blogg... You go girl! ♥

Knasterfaster sa...

Jag är livrädd för att få kommentarer av Ann Onym. Hittills har jag klarat mig. En gång var det en anonym kommentar då svarade jag att jag inte visste hur jag skulle hantera det. Då gav den "anonyma" sig till känna. Det var en som glömt skriva vem det var. Anonyma kommentarer skulle absolut få mig att sluta blogga. Jag skulle inte kunna ignorera det. Trist men sant.

Magdalena sa...

Japp helt rätt. Men det är bara att ignonera dessa patetiska och fega människor och lägga energin på dom som är bra och ärliga.

Tänk att det finns människor där ute som har ett sånt tråkigt liv att dom måste ha koll på mitt liv. Det måste väl betyda att jag har ett relativt intressant liv :)

Magdalena sa...

Föressten, spring inte naken runt huset denna vecka. Ok? :P

Camilla sa...

Tack för en otroligt fullständig förklaring av denna oönskade Ann Onym.
Man är inte otrevlig och Ann Onym i sina kommentarer om man inte har ett pestigt liv. Har man ett gott liv har man ingen önskan av att göra någon annan illa. Så trösten får bli att alla de där dingbollarna som skriver som Ann Onyma - de har ett pissigt liv och vill förpesta det för övriga också så att de slipper vara ensamma i sin ynklighet!
Ha det gott

Susanne sa...

Ann Onym har inte besökt mig ännu, men nu är jag väl förberedd när hon dyker upp ;)
Kramen

Jennie och Norah sa...

Jag tillber dig som en Gud, Amen!
Bra skrivet, men utveckla gärna det där med statistikmätare..Sån vill jag också ha! :p

Shamrock sa...

Dagens sanning. Bra skrivet

Jess sa...

Jag vill bara säga till Ann: skaffa dig ett liv!

Märta sa...

Som alltid svingar du hammaren och slår rätt på spiken!
Otäcka korkbollar som Ann ska man ignorera och glömma!

BP sa...

Konstigt nog så får jag ytterst sällan besök av Ann. Älskar din psykoanalys:-)

Catarina sa...

Lite pirrigt är det allt att öppna en kommentar av anonym.
Fast oftast är det spam för min del.
Min blogg är inte tillräckligt populär för att väcka avund. :)

veronica sa...

Hahaha, bra skrivet malla!:)

Ann gillar nog mej för jag har inte fått nån sån kommentar.. Skoja bara..

Att folk orkar hålla på så. Jag blir sååå TRÖTT!!